Skip to content

"I decided to do a pregnancy test, and it turned out positive"

Marina* ontmoette een man via de dating app Bumble, in Amsterdam. Ze gingen een paar keer uit en hij leek een normale, fatsoenlijke vent. Hij woonde en werkte zo’n 4 jaar in Amsterdam, maar was geboren en opgegroeid in een Zuid-Amerikaans land. Na enige tijd sliepen ze voor het eerst samen, met condoom, en alles ging goed. Maar toen ze elkaar een volgende keer zagen, werd Marina zwanger door stealthing.

“Ik doe niet aan onveilige seks”

“We waren beiden in die tijd veel op reis en spraken daarna weer af. Ook de tweede keer gebruikten we een condoom. Ik herinner me nog goed dat hij het condoom om deed. Ik doe niet aan onveilige seks, ik had dus ook nooit geaccepteerd het zonder condoom te doen. Toen we klaar waren, ging hij naar het toilet. Ik nam aan dat hij daar het condoom verwijderde, ik lag met mijn rug naar hem toe. Ik heb ook niet gemerkt dat er iets anders was dan tijdens onze eerste keer.”

5 weken zwanger

Een paar weken later, werd Marina maar niet ongesteld. “Ik maakte me niet direct zorgen, ik wist dat we een condoom hadden gebruikt. Ik reisde nog steeds veel en deed ook meer aan sport, dus dacht dat de vertraging daar misschien mee te maken had. Een paar dagen later besloot ik toch een zwangerschapstest te doen, en die bleek positief. Blijkbaar was ik 5 weken zwanger.”

“Mijn hele wereld stortte in”

“Mijn hele wereld stortte in. Ik besloot contact met hem op te nemen om uit te zoeken wat er mis was gegaan, omdat ik dacht dat misschien het condoom kapot was gegaan. Ik was in de war, omdat we niets gemerkt hadden.”

Verschrikkelijke reactie

“Zijn reactie was onverwacht en verschrikkelijk. Hij begon te liegen en zei dat ik het condoom uit zijn handen had getrokken. Hoe gestoord is dat?! En hij had verwacht dat ik aan de pil was. Hoe kan iemand daar gewoon van uit gaan?! Hij schreef er een mooi verhaal omheen, alsof hij zich probeerde in te dekken voor het geval dat. Ik wist niet wat me overkwam. Hoe kan iemand zó liegen? Het was te belachelijk voor woorden. Ik besefte dat hij het condoom gewoon verwijderd heeft toen ik met mijn rug naar hem toegekeerd lag. En ik had niks door. En toen hij klaar was, is hij gelijk naar het toilet gegaan.”

Zwanger door stealthing

“Als hij gewoon op dat moment eerlijk was geweest, had ik in ieder geval een morningafterpil kunnen nemen om deze zwangerschap te voorkomen. Maar hij hield gewoon zijn mond! Toen ik hem confronteerde met mijn conclusie over stealthing, vloog hij in de verdediging. Hij zei: ‘probeer dit niet op mij af te schuiven, neem zelf je verantwoordelijkheid.’ Dat deed me enorm veel pijn.”

Abortuspil

Marina wilde de politie bellen, maar zag dat het nog niet strafbaar was in Nederland en ze had geen bewijs. “Gelukkig was ik nog op tijd voor de abortuspil. Ik heb het Centrum voor Seksueel Geweld gebeld en zij hebben geregeld dat ik soa-tests kon doen. Gelukkig was alles negatief. Vervolgens heb ik zijn profiel gerapporteerd bij Bumble, en zij hebben em geblokkeerd. Ik hoop dat ik hiermee heb voorkomen dat hij andere slachtoffers vindt via die app.”

Marina wilde haar verhaal graag delen, omdat ze gelooft dat dit daders dit vaker doen dan één keer. “Je weet nooit wat in iemands hoofd omgaat”, zegt ze.

* in dit ervaringsverhaal over stealthing is een fictieve naam gebruikt.

Hulp nodig bij stealthing?

Ben jij zwanger door stealthing en heb je hulp nodig? Bekijk het stappenplan bij stealthing, of lees de veelgestelde vragen over stealthing.

Wil jij je ervaringsverhaal over stealthing (condoombedrog) delen? Neem dan Contact us.