Meteen naar de inhoud

“Ik had het mezelf nooit kwalijk mogen nemen”

Laura* had een one night stand op haar 19e met onplezierige afloop. Haar bedpartner bleek zonder overleg stiekem zijn condoom te hebben verwijderd.

“Op de avond van mijn 19e verjaardag was ik uit met mijn vriendinnen en kwam ik een jongen tegen waar ik al een tijd een flirt mee had. Ik had hem leren kennen via vrienden en er was vanaf het begin al een klik tussen ons. Die avond kwam ik hem tegen in de kroeg, we keken elkaar aan en het was meteen duidelijk: wij gingen met elkaar mee naar huis.”

Eenmaal aangekomen was voor Laura al snel duidelijk dat dit geen goede keuze was.

“Hij was heel dominant en liep gelijk heel hard van stapel. Voordat we begonnen, heb ik meerdere keren héél duidelijk tegen hem gezegd dat ik alleen seks wilde mét condoom. Ik merkte dat hij daar extreem luchtig op reageerde en mijn verzoek bijna wegwuifde. Dat vond ik vervelend en heb het toen nog een keer heel duidelijk gemaakt. Ik wilde alléén seks met condoom. Anders zou ik mijn spullen pakken en gaan.”

Toen hij instemde, gingen ze verder.

“De jongen in kwestie was behoorlijk ruig en de seks ervaarde ik als heftig. Ik genoot er niet van. Maar ik was behoorlijk aangeschoten, dus liet ik het over me heenkomen. Toen we al een hele tijd bezig waren viel me ineens op dat het condoom weg was. Ik schrok, stopte meteen en vroeg hem waar het condoom was. Zijn reactie: “ik vroeg me al af wanneer je het door zou hebben.” Daar schrok ik heel erg van en ik wist niet wat me overkwam!”

Laura bevond zich in een soort roes en had eigenlijk weinig tijd om erbij naar te denken, dus liet ze het zo.

“Het is nu toch al te laat”, dacht ze. “Ik doe wel een soa-test.”

Ze had een spiraaltje dus hoefde zich gelukkig geen zorgen te maken over zwangerschap. “Achteraf gezien had ik nooit verder moeten gaan met de seks. Hiervan heb ik dan ook heel veel spijt.”

Na de seks had ze haar spullen gepakt en is ze naar haar beste vriendin gegaan.

“Ik kon het niet opbrengen om alleen naar huis te gaan. Mijn vriendinnen wisten dat ik met hem was meegegaan, maar ik heb ze toen niet verteld wat er was gebeurd. Ik voelde me er heel rot over, schaamde me en wist niet zo goed wat ik met mijn gevoelens aan moest. Durfde aan niemand te vertellen dat we seks hadden gehad zonder condoom en heb het voorval maandenlang voor me gehouden. Ik voelde me slecht over wat er was gebeurd. Zag het als mijn eigen schuld en ik nam het mezelf enorm kwalijk dat ik niet ben gestopt nadat ik erachter kwam dat het condoom weg was. Vooral van het laatste heb ik heel lang last gehad.”

Maanden later kwam Laura per toeval een artikel tegen op Facebook over stealthing.

“Toen ik dat las, besefte ik dat dit vaker voorkomt. Dat mijn gevoelens over die avond niet misplaatst waren en dat ik het mezelf nooit kwalijk had mogen nemen. Ik ben toen in tranen uitgebarsten en heb de rest van de avond ervaringen van andere vrouwen hierover gelezen. Dit hielp me heel veel en ik doe dit eigenlijk nu nog steeds.”

De jongen in kwestie heeft ze nooit meer gesproken.

“Hij heeft nog wel wat contact gezocht na onze nacht, maar ik heb daar nooit op gereageerd. Als ik hem zie lopen, ren ik het liefst weg. Ik wil niet bij hem in de buurt komen en als ik hem zie krijg ik een knoop in mijn maag. Misschien had ik het gesprek met hem aan moeten gaan over wat hij heeft gedaan, want waarschijnlijk beseft hij het zelf niet eens. Maar ik kan dit niet opbrengen en blijf liever bij hem uit te buurt. Uiteindelijk heeft tijd een hele hoop geheeld en heb ik het nu een plek kunnen geven, maar ik denk dat ik er voor altijd wel een beetje last van zal blijven hebben.”

Ook een ervaringsverhaal over stealthing?

Ben jij ook slachtoffer van stealthing en wil je (anoniem) je verhaal kwijt op deze website? Om op die manier andere slachtoffers steun en begrip te geven, of om je eigen ervaringen een plekje te geven? Stuur je verhaal naar ons toe via de contactpagina.

*in dit ervaringsverhaal is een fictieve naam gebruikt.