Meteen naar de inhoud

“Ik merkte pas dat hij geen condoom droeg, toen hij buiten mij klaarkwam”

Miranda* was 16 en maagd toen haar 18-jarige vriendje Thijs zelfstandig besloot dat het ook wel zonder condoom kon. Tot voor kort wist Miranda niet dat hier een naam voor was: stealthing. Ze vertelt hier over haar ervaring met stealthing.

“Toen ik 16 was, had ik een korte relatie met Thijs in 1996. Ik heb tenminste 2 keer, maar waarschijnlijk 3 of 4 keer aangegeven een condoom te willen gebruiken. Hij heeft in het donker geritseld in een bakje met condooms, gewacht en er – bij nader inzien – geen omgedaan. Ik merkte pas dat hij geen condoom droeg, toen hij buiten mij klaarkwam.”

Miranda vermoedt dat stealthing in 1996 vrij nieuw was.

“Destijds ben ik ook gewoon verder gegaan met hem. Ik wilde hem nog terug ook, toen het uitging. Daar schaam ik mij nu voor. Nu weet ik dat het een hele logische reactie is. Ik wilde goedmaken wat verkeerd was gegaan. Alleen dat lukte niet. Het voelde voor mij als een gat in mijn hart.”

2 jaar later, op haar 18e, ontmoette Miranda haar huidige man.

“Met hem heb ik geleerd wat een echte relatie is. Veel langzamer en minder ups en downs. Dat voelde voor mij toen alsof hij gewoon niet zo geïnteresseerd was in me. Ik was destijds erg teleurgesteld in jongens. In het begin heb ik echt mijn opgekropte frustraties eerst op mijn man gebotvierd. Niet zo fraai.”

Miranda heeft inmiddels geleerd alle frustraties uit te spreken. Ze is nu 42 jaar oud en al 25 jaar samen met haar man, die haar steunt.

“Na al deze tijd merk ik hoeveel mijn geval van stealthing aan me heeft gevreten en mijn vertrouwen heeft beschadigd. Hoeveel moeite het kost om eroverheen te komen. Ik ben momenteel in behandeling hiervoor bij een therapeute.”

5 jaar geleden benaderde Miranda haar ex-vriendje Thijs.

“Om te kijken of hij na al die tijd veranderd is en wellicht spijt heeft. Maar hij is niks veranderd. Liegt tegen mij alsof het gedrukt staat, maar voedt wel 3 kids op. Ik heb ook 2 kinderen en het vreet aan me dat dit soort gedrag mag bestaan. Ik wil graag dat hij verantwoordelijk wordt gehouden hiervoor. Dat het strafbaar gesteld wordt en dat jongeren hierover onderwezen worden op de middelbare school. Wellicht heeft hij dit bij meerdere vrouwen gedaan.”

Ook een ervaringsverhaal over stealthing?

Ben jij ook slachtoffer van stealthing en wil je (anoniem) je verhaal kwijt op deze website? Om op die manier andere slachtoffers steun en begrip te geven, of om je eigen ervaringen een plekje te geven? Stuur je verhaal naar ons toe via de contactpagina.

*in dit ervaringsverhaal is een fictieve naam gebruikt.