Meteen naar de inhoud

Over ons

Deze website is gemaakt door een slachtoffer van stealthing.

Net na het Bill Cosby & #metoo-schandaal overkwam ‘stealthing’ mij op 1 december 2017. Een dag die ik nooit meer vergeet. Ik had al snel door dat dit een vorm van seksueel geweld was – mede dankzij mijn huisarts – en heb aangifte gedaan. Ook al realiseerde ik mij dat de kans op een rechtszaak klein was. Het meemaken van dit heftige feit heeft mij niet in een slachtofferrol geduwd, maar juist strijdlustig gemaakt. Lees mijn ervaring met stealthing op Linda.nl.

Mijn dader mag hier niet zomaar mee wegkomen. En dat lukt alleen als alle slachtoffers samenwerken en aangifte doen. Bij het doen van aangifte, komt zijn naam namelijk in het politiesysteem en wordt het voor hem heel lastig zichzelf te blijven verdedigen als hij dit vaker doet. Bij dit soort mannen gebeurt dit niet in een vlaag van verstandsverbijstering. Grote kans dat hij dit vaker heeft gedaan. En er al eerder mee is weggekomen.

Missie stealthing.nl

Mijn missie is alle slachtoffers van stealthing een hart onder de riem te steken. Ik wil hen helpen om zo gemakkelijk mogelijk de weg te vinden die zij moeten bewandelen, inclusief het overzien van eventuele consequenties. Zodat ze niet opnieuw het wiel hoeven uitvinden zoals ik dat moest. Als slachtoffer moet je namelijk behoorlijk sterk in je schoenen staan om hier iets mee te doen. 

Doel stealthing.nl

Ik hoop dat mijn website andere slachtoffers van stealthing de kracht geeft om minstens aangifte te doen, zodat we hier uiteindelijk iets mee kunnen in de Nederlandse rechtspraak. Denk maar zo; wraakporno en cyberbullying waren eerst ook niet strafbaar. Samen kunnen wij in opstand komen tegen stealthing!  In het buitenland wordt de ernst van stealthing al ingezien, dus waarom in Nederland nog niet? Gedwongen onveilige seks is een vorm van seksueel geweld. Want gedwongen, is niet vrijwillig.