Meteen naar de inhoud

OM in hoger beroep in stealthingzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten in hoger beroep te gaan in de rechtszaak over stealthing. In deze rechtszaak is een man uit Rotterdam veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijk en een schadevergoeding van 1.000 euro vanwege dwang. Hij dwong het slachtoffer tot onveilige seks, door stiekem het condoom te verwijderen tijdens de seks, terwijl het slachtoffer vooraf duidelijk had aangegeven alleen seks te willen mét de bescherming van een condoom.

Verkrachting? Of alleen dwang?

De rechtbank oordeelde eerder dat van verkrachting geen sprake is, het OM is het hiermee niet eens. Ook vindt het OM de opgelegde straffen niet passend. Daarom gaan zij in hoger beroep in deze strafzaak rond stealthing.

Hoger beroep stealthing

Vanuit stealthing.nl zijn wij blij met dit besluit. We waren al blij met een veroordeling voor dwang, omdat dit in ieder geval voor slachtoffers betekent dat het serieus wordt genomen en strafbaar is. Maar we zijn ook van mening dat dit alsnog valt onder verkrachting. Dwang is bewezen, en dwang is één van de voorwaarden voor verkrachting. We zien daarom vol vertrouwen het hoger beroep tegemoet en hopen op een zwaardere straf voor de veroordeelde.