Meteen naar de inhoud

Reactie stealthing.nl op vrijspraak in hoger beroep

De eerste zaak die stealthing als verkrachting of dwang moest kwalificeren, is helaas gesneuveld door onvoldoende bewijs. Stealthing.nl is teleurgesteld in deze uitspraak. Zeker aangezien in eerste instantie het beschikbare bewijs als voldoende werd beschouwd. Stealthing.nl vraagt zich af welk bewijs het Hof nodig heeft om tot veroordeling over te gaan, en hoe dit bewijs ooit verkregen kan worden zonder medewerking van de verdachte.

Reacties op stealthing

Waar stealthing.nl ook teleurgesteld over is, zijn de reacties die – voornamelijk mensen met het mannelijk geslacht – over deze zaak achterlaten op sociale media en in de mailbox van stealthing.nl. Zo wordt bijvoorbeeld onterecht geconcludeerd dat de vrouwen die dit overkomt, er een losbandig seksleven op nahouden en ‘slettebakken’ zijn. Niets is minder waar. De vrouwen die zich bij stealthing.nl melden, maken dit ook mee binnen huwelijken van 20+ jaar en vaste relaties.

Enkele voorbeelden

Naar aanleiding van de eerste rechtszaak over stealthing, heeft stealthing.nl diverse – voornamelijk anonieme – e-mails ontvangen van mensen met het mannelijk geslacht. Het is hiermee duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is tot deze personen vrouwen überhaupt als gelijkwaardig beschouwen. Het enige wat vrouwen willen, is dat de partner van het mannelijk geslacht afspraken nakomt en niet eenzijdig beslist dat onveilige seks ook wel prima is zonder toestemming. Blijkbaar is dit ‘mannenhaat’, ‘feminisme’ of ‘discriminatie’, volgens sommigen. Hieronder een greep uit deze ongevraagde ventilaties.

“Jullie zijn knettergek. Aandachtshoeren. Jullie denken mannen op allerlei manieren te kunnen onderdrukken maar dat gaat jullie nooit lukken. Geschifte feministen is wat jullie zijn ik kots op Jullie.”

“Ik vind dit eerder lijken op een soort extreem feministische beweging gevoed door mannenhaat. Tegenwoordig is er al heel veel hetze omtrent de witte man.”

“Wat ik wel erg jammer vindt is de manier hoe de man wordt neergezet als de agressor.”

Victim blaming

Het fenomeen ‘victim blaming’ (het slachtoffer de schuld geven) is niet nieuw en gebeurt vaker in zaken waarbij angstgevoelens optreden bij de lezer. Victim blaming is een manier om jezelf ervan te overtuigen dat het jou nooit zal overkomen, omdat je ‘slimmer’ bent dan de slachtoffers. Het is een manier om je eigen angst weg te nemen. Helaas wel met grote gevolgen voor de slachtoffers die hieraan blootgesteld worden. Zij geven zichzelf vaak al de schuld, terwijl ze er helemaal geen schuld aan hebben. Bovenstaande reacties komen echter niet van mensen die bang zijn zelf slachtoffer te worden van stealthing. Deze reacties komen van mannen die stealthing normaal vinden en het waarschijnlijk ook zelf uitvoeren.

Stealthing.nl

De makers van stealthing.nl zijn heel duidelijk in het volgende:

  1. Stealthing.nl is op geen enkele manier betrokken bij de rechtszaken die in 2023 zijn gevoerd, of het hoger beroep dat in 2024 heeft gelopen. De slachtoffers van stealthing uit deze rechtszaken, zijn op geen enkele manier betrokken bij deze website.
  2. Deze website is gemaakt door een slachtoffer van stealthing in de vorm van condoombedrog en gedwongen onveilige seks. Hierbij verwijdert de mannelijke partner het condoom zonder medeweten en zonder toestemming van zijn partner. Deze vorm komt voor bij vrouwen en homoseksuele mannen.
  3. Deze website richt zich niet op andere vormen van seksueel bedrog, bijvoorbeeld wanneer een partner gaatjes prikt in het condoom, liegt over pilgebruik, liegt over sterilisatie, en andere vormen. Vragen hierover worden niet beantwoord.
  4. Stealthing.nl is geen overheidsinstantie, ontvangt geen enkele subsidie en heeft geen enkele verplichting in welke vorm dan ook. Wie het niet eens is met de informatie op deze website, is vrij een eigen website te starten met de informatie die volgens hem/haar/hen wél juist is.
  5. Eventuele berichten van negatieve aard worden niet beantwoord. Ook hiertoe bestaat vanuit ons geen enkele verplichting.
  6. Hoewel stealthing in Nederland een relatief fenomeen is, bestaat het al langer dan door enkele media genoemd. Op de pagina Publicaties vind je een overzicht van artikelen over dit fenomeen. Ook is er in 2017 al een eerste aangifte van stealthing gedaan, onder de noemer van Dwang, zoals in het wetboek staat beschreven.

Ben jij slachtoffer van stealthing?

Ben jij slachtoffer van stealthing? Weet dan dat je nog steeds aangifte kunt doen van dwang en/of verkrachting. Het feit dat er in deze zaak besloten is dat er onvoldoende bewijs was voor veroordeling in hoger beroep, wil niet zeggen dat stealthing niet strafbaar is. Stealthing is strafbaar, je kunt er aangifte van doen onder de noemer verkrachting en/of dwang. Mocht de politie tijdens je aangifte aangeven dat het onmogelijk is hier aangifte van te doen, vraag hen dan contact op te nemen met het OM.

Waarom aangifte doen van stealthing?

Het is belangrijk om aangifte te doen van stealthing, ook als je geen of weinig bewijs hebt. Hoe vaker de naam van een verdachte in het systeem van de politie komt door aangiftes van onafhankelijke slachtoffers, hoe groter de kans dat dit voor een toekomstige slachtoffer als bewijs kan worden gebruikt. Wil je geen aangifte doen voor jezelf, doe het dan voor een ander.

Durf je geen aangifte te doen van stealthing?

Durf je geen aangifte te doen van stealthing, maar wil je wel je verhaal kwijt? Stuur je ervaring dan naar stealthing.nl. Misschien wordt het ook eens tijd dat wij zelf namen van daders gaan verzamelen en inzichtelijk kunnen maken hóeveel slachtoffers er bestaan van stealthing.